Trideset i troje dece iz Borova boravilo je od 24.februara do 2.marta na 21. Međunarodnom zimskom festivalu dečije rekreacije na Kopaoniku koji je održan u organizaciji Asocijacije Sport za sve iz Beograda.

Festival, čija je osnovna ideja zdravlje-znanje-zabava, namenjen je deci uzrasta od 10 do 15 godina koja su tokom sedam dana boravka na Kopaoniku učestvovala u nizu sportsko-rekreativnih, edukativnih i zabavnih sadržaja.

Oko 160-ero dece iz Slovenije, Bosne, Hrvatske, Srbije, Crne gore i zemalja iz regiona, bilo je podeljeno u 16 ekipa koje su se takmičile u različitim aktivnostima. Pobedila su deca iz “Sokolskog društva” iz Batajnice kod Beograda, a ekipa “Odlikaši” iz Borova osvojila je drugo mesto. Najbolji pojedinac u ekipi bila je Katarina Jakovljević. Borovo je imalo još dve ekipe: “Borovski sokolovi” i “Panonski mornari”. Nastupili su i najmađi tamburaši borovskog Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić”, a Sanja Brocić je dobila diplomu za najbolji ženski vokal. Diplomu za fer plej dobio je Zlatko Dujković.

Voditelji putovanja su bili načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Miroljub Mladenović, predsednik Fudbalskog kluba “Sloga” Ilija Zečević i voditelj Tamburaške sekcije KUD-a Dušan Latas.

Pokrovitelj je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.