Iz Preduzetničko-razvojnog centra Opštine Erdut – Lokalne razvojne agencije d.o.o. sa sedištem u Dalju uputili su poziv proizvođačima s područja erdutske opštine, koji imaju proizvod dodane vrednosti, da im se jave. 
 
– Održana je prva radionica projekta “Kako promovisati proizvode lokalnog područja” na kojoj su nastale i prve poklon korpe s proizvodima naših proizvođača. Želimo objediniti ponudu proizvoda preduzetnika s područja naše opštine, kreirati poklon korpu s proizvodima domaćih proizvođača, podstaći proizvođače različitih sirovina na proizvodnju proizvoda dodane vrednosti, a angažovanjem lokalnih proizvođača doprineti lokalnom, održivom razvoju područja – ističe direktorica PORC-a Bojana Orsić.
 
Sok od aronije, med, vina erdutskog kraja, začinska paprika, brašno od badema i lešnika, hladno ceđeno ulje, samo su neki od proizvoda iz ove poklon korpe, koja predstavlja odličan izbor za poslovni poklon.
 
Prema rečima Bojane Orsić, projekat “Kako promovisati proizvode lokalnog područja” provodiće se tokom 2019. godine, uz finansijsku pdoršku Opštine Erdut.
 
D.Zečević