Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

ŽO SDP: Nedostaje projekata i investicija koje će zadržati stanovništvo

U Vukovarsko-sremskoj županiji nedostaje novih investicija i projekata koji bi zadržali stanovništvo, rekao je na konferenciji za novinare Željko Sabo, predsednik vukovarsko-sremskog SDP-a.

Sabo je rekao da je povod za konferenciju nedavna sednica Vlade RH u Dubrovniku, gde su potpisani projekti vredni 4,5 milijarde kuna, a potom je pobrojao i ostale sednice Vlade izvan Zagreba na kojima su sa županijama i gradovima potpisani, kako je rekao, hvalevredni ugovori i projekti.
Podsetio je da je prva sednica Vlade RH izvan Zagreba održana u Vukovaru 17.novembra 2016,. godine, ali da su tada predstavljeni i ugovoreni projekti vredni 60 miliona kuna zapravo bili rezultat prethodne SDP-ove vlasti te da je novi bio jedino projekat Vodotornja za koji je Vlada najavila pomoć od 18 miliona kuna.

Prozvao je aktuelnu županijsku vlast da joj nedostaje “mašte, rada, izrade i predloga prema Vladi RH i ministarstvima” zbog čega nema ni “projekata i investicija koje bi dale nadu u opstanak stanovništva u Vukovaru i Vukovarsko-sremskoj županiji”.

Govoreći o stanju u preduzetništvu istakao je kako firme grcaju u problemima, a radnici primaju minimalnu platu, dodajući da u takvim okolnostima sve više ljudi odlazi iz države i to ne samo mladih već i onih koji su pred penzijom.

Minimalna neto plata u Hrvatskoj ne sme biti ispod 4000 kuna, a ona se može postići daljnjim rasterećenjem poslodavaca, rekao je član predsedništva vukovarsko-sremskog SDP-a Igor Kozarević iz Županje koji je podržao štrajk 350-400 radnika u tamošnjoj fabrici Same Deutz Fahr Žetelice.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 0
Ukupan broj poseta: 1029533

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr