Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Borovo: Priključivanje na kanalizaciju tek u proleće 2020.godine?

Iako je kanalizaciona mreža u Borovu u potpunosti izgrađena, neizvesno je kada će biti puštena u rad.

Naime, izgradnja kanalizacione mreže u Borovu deo je Projekta Vukovar koji se sastoji od 3 velika ugovora, a obuhvaća izvođenje radova u centru Vukovara i u perifernim naseljima Borovu i Bogdanovcima , nabavku vozila i opreme za održavanje mreže te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, tzv. kolektora na Petri skeli u Vukovaru.

Nosilac projekta je Vodovod Grada Vukovara, a direktor Vodovoda Dario Tišov pojašnjava u kojoj je fazi njegovo izvršenje.

“Izvođenje radova u perifernim naseljima grada Vukovara je u potpunosti dovršeno u 2018. godini, a takođe su dovršeni i radovi u Vukovaru. Što se tiče uređaja za pročišćavanje otpadnih voda on jedini još uvek nije dovršen i nalazi se na oko 75 odsto izgrađenosti. Prošle godine u oktobru raskinuli smo ugovor sa izvođečem radova, a ono što sledi je izrada nove projektne dokumentacije kako bi se u ovoj godini mogao objaviti konkurs i uveo novi izvođač radova”, kaže Tišov.

S obzirom da je izgradnja kolektora najvažnija karika Projekta Vukovar i da se svi ostali ugovori u sklopu projekta oslanjaju na njega i pročišćavanje otpadnih voda, tako je i dovršetak njegove izgradnje preduslov da se kanalizaciona mreža pusti u rad.

“Pod uslovom da sve ide prema planu i da uvedemo novog izvođača radova krajem ove godine, nadam se da bi uređaj mogao da bude pušten u probni rad u proleće iduće godine”, smatra direktor Vodovoda.

Osvrnuvši se na kanalizacionu mrežu u Borovu Tišov je rekao kako je zadovoljan dinamikom i kvalitetom njene izgradnje, a pojasnio je i način formiranja cene priključka na kanalizaciju u Borovu.

“Krenuli smo sa merenjem terena da vidimo koliko je ukupno metara priključaka potrebno i zatim ćemo tu ukupnu cenu podeliti na sve parcele u Borovu kako bi cena bila što korektnija. Na taj način smo svuda do sada izračunavali cenu priključka. Čim uređaj za pročišćavanje otpadnih voda bude osposobljen korisnicima ćemo na kućnu adresu poslati obaveštenje kako bi kod nas, u Vodovodu grada Vukovara, mogli za podnesu zahtev za priključivanje na kanalizacionu mrežu. Nakon zaprimanja zahteva mi ćemo krenuti u realizaciju izvođenja radova na priključcima”, pojašnjava Tišov.

A cenu priključka na kanalizaciju, prema njegovim rečima, zainteresovani će moći da plate na rate, do 12 mesečnih obroka.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 296
Ukupan broj poseta: 1029533

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr