Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Borovo: Prva “Kobasicijada” takmičarskog karaktera

U Borovu je 3.februara održana “Kobasicijada” u organizaciji Lovačkog društva Borovo. Kobasicijada je bila takmičarskog karaktera, a na ocenjivanje su pristigla 23 uzorka gotovog osušenog proizvoda od kojih je tročlani žiri, koji su činili mesari Živojin Bođirković, Rajko Jeremić i Mile Mitić,odabrao tri najbolja.

Tako je najboljim proglašen proizvod 14-godišnjeg Milana Petrovića, drugo mesto pripalo je Milenku Arsiću , a treće Rajku Lukiću.

Velik broj donetih uzoraka kobasica koje je žiri ocenjivao nije dovoljno ili pravilno osušen, kaže predsednik žirija Mile Mitić.

“Veliki broj uzoraka bio je sirov i to ih je odmah eliminisalo. Mi smo ocenjivali boju, koliko je suva kobasica i njen ukus”, kaže Mitić.

A najčešća greška koja se pri sušenju ovog suhomesnatog proizvoda pravi je to što ljudi kobasice jako dugo drže na dimu, pojašnjava Živojin Bođirković.

“Na dimu treba da bude samo toliko koliko je potrebno da se crevo osuši. Čim se crevo osuši treba da ide na vazduh kako ne bi imala žestinu dima. Jako je važno i na kojim drvima se suši, a najbolja je bukva jer ima najmanje tanina, smole i ostalih primesa dima koje su jako štetne “, kaže Bođirković.

Manifestacija je održana uz podršku Opštine Borovo, a načelnik Zoran Baćanović zadovoljan je odazivom takmičara i posetilaca.

“Možemo reći da smo izuzetno zadovoljni odazivom ljudi, kako posetilaca tako i učesnika. Stručni žiri je , verujem, napravio najbolju moguću ocenu i imamo našeg pobednika Milana Petrovića. Čestitam i njemu kao i ostalima koji su danas uzeli učešće na ovoj manifestaciji i želim da ih pozovem da i sledeće godine budu deo ovakve manifestacije i podrže nas u ovakvim organizacijama”, rekao je načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

Predsednik borovskih lovaca Jovan Okovački zahvalio se opštini Borovo na podršci u organizaciji ove manifestacije.

Organizator je pripremio i 30 kilograma svežih kobasica koje su napravljene , ispečene i podeljene na licu mesta, a za dobro raspoloženje prisutnih na borovskoj Kobasicijadi pobrinuo se Tamburaški sastav Dunavske zore.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 4
Ukupan broj poseta: 1029537

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr