Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Vukovarski SDP organizovao tribinu “Prevencijom do zdravlja”

U okviru javnozdravstvenih akcija koje organizuje SDP, u vukovarskom hotelu Lav održana je tribina na temu “Prevencijom do zdravlja”. Predavanje je održao dr. Saša Srića, specijalista internista i pulmolog, član Nacionalnog saveta za zdravlje SDP-a i četiri puta dobitnik nagrade “Naj doktor” po izboru pacijenata.

“To su akcije koje radimo dugi niz godina u lokalnim sredinama s obzirom da smo svedoci da se ljudi sve manje brinu o svom zdravlju, a prevencija je put do što manje pojavnosti bolesti”, rekao je dr. Srića. Naveo je zabrinjavajuće podatke po kojima se npr. svega 40 odsto muškaraca odaziva javnozdravstvenim preventivnim akcijama.

“Muškarci su nakon četrdesete godine izloženi učestalosti i pojavnosti karcinoma prostate, a žene karcinoma dojke, a najčešći uzrok smrtnosti kod muškaraca je karcinom pluća , a kod žena karcinom dojke. Cilj nam je osvestiti građane da se trebaju odazivati akcijama i tako smanjiti smrtnost i pokušati moguće izlečenje”, kazao je dr. Srića. Osvrnuo i na stanje u zdravstvenom sistemu za koje je rekao da je u kolapsu.

“Liste čekanja su znatno produžene, dugovi su nagomilani, uslovi u bolnicama su katastrofalni, lekari i medicinske sestre su nezaštićeni, nedavno smo svedočili fizičkom napadau na medicinsko osoblje na klinici Jordanovac u Zagrebu, celi zdravstveni sistem se urušava i moramo naći, a može se naći, dobrom organizacijom, leka i za to”, istakao je.

Za posetioce je nakon predavanja organizovano besplatno merenje šećera, pritiska i holesterola u krvi što je često prvi korak ka otkrivanju neke bolesti, istakao je Željko Sabo, predsednik vukovarskog SDP-a govoreći o značaju ovakvih akcija. Na tribini je govorila i članica predsedništva SDP-a Hrvatske i kandidatkinja za EU parlament Ivana Krivec Posavec.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 0
Ukupan broj poseta: 1029533

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr