19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Mirovna grupa mladih “Dunav”: Produženim boravkom do boljeg uspeha vukovarskih osnovaca

2 min read

Mirovna grupa mladih “Dunav” iz Vukovara započinje s provođenjem projekta “Produženim boravkom do boljeg uspeha”. Osnovni cilj projekta je pružiti podršku razvoju osnovnoškolskoj deci kroz pomoć u usvajanju školskih zadataka, u kreativnom izražavanju, integraciji i stvaranju radnih navika kroz svakodnevni rad produženog boravka.

– Reč je o projektu produženog boravka koji će biti otvoren svakodnevno i u kojem će deca od 2. do 5. razreda moći dobiti pomoć u pisanju domaćih zadataka, usvajanju školskih sadržaja te kreativnih i edukativnih radionica na temu prevencije međuvršnjačkog nasilja i promovisanja tolerancije. Kreativno-edukativni program obuhvatiće učenje kroz igru, jezičke radionice, radionice robotike i programiranja, mikro-bita, digitalnog crtanja, Lego radionice, prikazivanje edukativnih filmova, pisanje eseja, rad u “Vegas Pro” programu, rad u muzičkom studiju te mnoge druge aktivnosti – kaže voditeljka projekta Tatjana Romić.

Ovim projektom, dodaje, žele pružiti podršku i zaposlenim roditeljima kako bi uspeli da usklade porodični i poslovni život, što je jedan od velikih izazova današnjice.

U projekat “Produženim boravkom do boljeg uspeha” mogu se uključiti učenici od 2. do 5. razreda osnovne škole s područja grada Vukovara.

Vreme provođenja projekta biće u dogovoru s roditeljima i usklađeno s prvom i drugom smenom, na adresi Mirovne grupe mladih “Dunav”.

Prijave se mogu izvršiti na e-mail adresu ypgd@ypgd.org, broj telefona 032/414-633 ili ličnim dolaskom na adresu Voćarska 17 u Vukovaru, radnim danima u vremenu od 10 do 14 časova.

Projekat će se provoditi do kraja ove godine, a finansiran je od strane Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku.

S.Velebit

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.