Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Proslavljen Badnjak u Borovu

U svim naseljima u kojima živi srpsko stanovništvo na ovom području, juče je proslavljen Badnji dan. U Borovu je kolona s badnjakom obišla čitavo mesto, a oko 16 časova uz pesmu i igru članova Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” badnjak je od zgrade opštine ispraćen do hrama Svetog Stefana.

Badnjak i Božić, svim meštanima Borova čestitali su predstavnici Opštine Borovo.

“Svim meštanima Borova i slušaocima Radio Borova želim srećan Božić uz pozdrav Mir Božiji – Hristos se rodi!. Želim da svi zajedno imamo zdravlja i sreće, da budemo vredni pošteni, da radimo na dobrobit i korist svih nas zajedno jer samo tako možemo da prebrodimo sve ono što je ispred nas i da zajednički opstanemo u ovim teškimm vremenina”, poručio je načelnik Zoran Baćanović.

“Svim meštanima Borova želim bolju i plodonosniju godinu, da im bude onakva kakvom je sami zažele. Svako dobro želim svima”, poručio je zamenik načelnika Duško Drobić.

Čestitku je u izjavi za Radio Borovo uputio i predsednik Opštinskog veća Srđan Jeremić.

“Svima želim mnogo zdravlja, svaku sreću te uspeh na privatnom i poslovnom planu, a našoj zajednici puno međusobnog razumevanja i uvažavanja kako bismo stvorili uslove da nam u ovoj godini bude i bolje i lepše. Božić je praznik okupljanja i ja želim da svi budemo okupljeni kao narod jer samo tako možemo raditi na našem zajedničkom prosperitetu”, poručio je predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić koji je prisustvovao večernjem bogosluženju na Badnji dan u hramu Svetog Stefana u Borovu.

I božićne želje meštana Borova su gotovo iste, na prvom mestu zdravlje i sreća. Nakon večernjeg u hramu Svetog Stefana, upriličeno je paljenje badnjaka, a zatim i vatromet.Članovi Udruženja Plavi Dunav i ove godine su posetiocima delili kuvano vino. Podeljeno je 60 litara crnog i isto toliko belog vina, a za decu je pripremljen čaj. Članovi Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine služili su kuvanu rakiju, koje su za tu priliku pripremili 15 litara.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 129
Ukupan broj poseta: 1020266

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr