Tradicionalno okupljanje povodom proslave Badnjaka u Borovu , počeće sutra u 14 časova. U to vreme će ispred zgrade opštine Borovo krenuti automobilska kolona koja će s badnjim drvetom obići čitavo mesto. Organizator manifestacije je Veće srpske nacionalne manjine u opštini Borovo.

Predsednik Veća Dušan Latas kaže da će se kolona s badnjim drvetom kretati uobičajenim putem; iz centra Borova prema Savulji, u povratku Ratarskom ulicom uz obilazak dela mesta oko pruge, a posle obilaska još nekoliko sporednih ulica očekuje se dolazak ispred opštinske zgrade. Latas je apelovao na učesnike kolone da ne konzumiraju alkohol te podsetio da je od nacionalnih obeležja dozvoljena samo srpska trobojka bez ikakvih oznaka koja se ističe uz hrvatsku zastavu.

Očekivani povratak pred zgradu Opštine je oko 16 časova, a zatim će uz muzičku pratnju članova Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” badnjak biti ispraćen do Hrama Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Večernje u crkvi počeće u 17 časova, a paljenje badnjaka i vatromet očekuju se oko 17 časova i 30 minuta. Aktivisti udruženja Plavi Dunav će posetiocima manifestacije deliti kuvano vino, a članovi Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine kuvanu rakiju.