Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Lions klub Vukovar organizuje projekciju filma “Lica Lafore”

Nakon niza akcija i aktivnosti u prošloj godini , Lions klub Vukovar istim tempom nastavlja i u ovoj 2019.godini. Za 11.januar najavljuju prikazivanje dokumentarnog filma “Lica Lafore”, potresnu priču od borbi roditelja za život svog obolelog deteta .

Članovi Lions kluba Vukovar u decembru su posetili i darivali nekoliko socijalno najugroženijih porodica. Sredstva za ovu akciju prikupljena su na već tradicionalnoj humanitarnoj Božićnoj zabavi koju vukovarski Lionsi organizuju svake godine.

“Ovaj put smo darivali 6 porodica , koje su dobile pomoć u namirnicama i higijenskim potrepštinama. Pomoć smo odneli na prave adrese, jer su priče tih ljudi zaista teške, nastojali smo da im barem na trenutak ulapšamo praznike”, rekao je sekretar Lions kluba Željko Đekić.

U 2018. godini Lions klub Vukovar imao je čitav niz akcija, kaže Đekić, a prva u ovoj godini biće premijerno prikazivanje filma “Lica Lafore”.

“Za 11. januar najavljujemo prikazivanje filma “Lica Lafore” autora Denisa Bojića, u produkciji RTRS iz Banja Luke. To je priča o roditeljskoj borbi za život deteta, odnosno sudbini porodice Gajić iz Banja Luke i njihovoj višegodišnjoj borbi u pronalaženju leka za jednu od najtežih dečjih bolesti na svetu, Laforinu bolest. Nakon prikazivanja filma održaćemo okrugli sto o ovoj bolesti i multidisciplinarnom pristupu bolesnicima od retkih bolesti”, kaže Đekić.

Od aktivnosti za ovu godinu Đekić je izdvojio “Naučno-stručni simpozijum dr Vladimir Emedi” koji će biti održan u februaru, zatim u maju “Vukovarski kros”, programe razmene mladih, “Vukovar Oktoberfest”, Međunarodni turnir u pikadu za slepe osobe, Sajam fizioterapije te čitav niz humanitarnih akcija.

Sekretar vukovarskih Lionsa inače je dobitnik Državne nagrade za humanitarni rad za 2018. godinu koja mu je uručena u decembru u Ministarstvu za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 129
Ukupan broj poseta: 1020266

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr