Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Besplatne edukacije za vukovarske preduzetnice

Grad Vukovar je u saradnji sa Virtuelnim ženskim preduzetničkim centrom proveo još jedan ciklus besplatnih edukacija za preduzetnike i sve one koji to žele postati. Edukacije je tokom ove godine prošlo 20 preduzetnica, kojima su u ponedeljak u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar uručena uverenja Preduzetničke akademije besplatnih edukacija. Edukacije su provele predavačice iz zagrebačkog Virtuelnog ženskog preduzetničkog centra, na čijem je čelu Sanela Dropulić. U izjavi medijima podsetila je da je Vukovar – Grad prijatelj ženskog preduzetništva, zahvaljujući brojnim sadržajima i projektima koje razvija s Virtuelnim ženskim preduzetničkim centrom u protekle dve godine. 
 

– Ove godine imamo 20 žena osposobljenih ne samo za početak preduzetničkih aktivnosti, već i onih koje su na realnom tržištu i imaju svoje firme i obrte, da budu što efikasnije i kvalitetnije u svojim poslovnim aktivnostima – ističe Dropulić.

Dodaje i da više od 70 odsto svih sredstava, koja se slivaju u državni budžet i budžete jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, dolazi iz malog i srednjeg preduzetništva. Od 10 novootvorenih radnih mesta devet radnih mesta je otvoreno u sektoru malog i srednjeg preduzetništva. Pozvala se i na nedavno objavljenu statistiku u Zagrebu, prema kojoj je broj novootvorenih firmi u vlasništvu žena izjednačen s brojem novootvorenih firmi u vlasništvu muškaraca.


Među polaznicama edukacija bila je i nezaposlena Vukovarka Jelena Ičević Sotinac,  koja sa suprugom razrađuje ideju o uzgoju ribe u zatvorenom prostoru.

– Na radionicama se moglo dosta toga naučiti. Dobro je razmeniti ideje i čuti da vas neko podržava i da je uz vas. U životu ništa nije lako, ali je potrebna hrabrost i volja da se ide napred, kako bi ostvarili ono što želimo – kaže Ičević Sotinac.

Dodeli uverenja polaznicama besplatnih edukacija prisustvovala je i zamenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić. Grad Vukovar je podržao ovaj projekat s 40 hiljada kuna.

– Ovo je drugi ciklus od 10 radionica. Kroz ove radionice preduzetnici dobijaju osnovne informacije kako pokrenuti vlastiti biznis ili opstati na tržištu. Grad ima svoj program mera podsticanja preduzetništva, koje mogu da koriste i žene, a ovo je još jedan vid ulaganja u preduzetništvo, jer je ulaganje u ljudski kapital jedan od najvažnijih faktora uspeha – ocenila je Mujkić.

Najavila je i da će, ako bude interesa, biti organizovan novi ciklus radionica, najverovatnije 2020.godine.

D.Zečević

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 11
Današnje posete: 323
Ukupan broj poseta: 1043319

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr