Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Vukovar: Uz darove sv.Nikole otvoreno klizalište

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru sinoć je proslavljen praznik Svetog Nikole koji katolici obeležavaju 6. decembra po Gregorijanskom kalendaru, a na radost brojne dece otvoreno je i klizalište.

Sv. Nikola se u društvu zamenice gradonačelnika Vukovara Ivane Mujkić fijakerom dovezao do gradskog trga, a pri tom se zaustavio na pešačkom mostu s kojeg je u Vuku bacio venac kao simbol zaštite pomoraca, jer je sveti Nikola pored dece i zaštitnik pomoraca.

“Doček svetog Nikole jedna je od aktivnosti koje provodimo u sklopu Adventa u Vukovaru. Dočekalo nas je puno vesele i dobre jece koja su zaslužila poklone, a krampus ih je zaobišao u širokom luku”, rekla je zamenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Sveti Nikola u Vukovar je došao kako bi razveselio i darovao decu.

“Ovo je mesec darivanja i poručujem da darivate, ne samo materijalno već možemo darivati i osmh, nekome pomoći, malo empatije i altruizma, cilj je razveseliti nekoga na bilo koji način”, poručio je sveti Nikola.

Klizalište na Trgu Republike Hrvatske biće otvoreno tokom decembra i januara, radnim danima od 9 do 21 časa i vikendom od 9 do 22 časa, rekao je zamenik gradonačelnika Marijan Pavliček koji je službeno otvorio klizalište.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 54
Ukupan broj poseta: 1172978

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr