Hrvatska privredna komora – Županijska komora Vukovar održala je danas u hotelu Lav u Vukovaru 2. svečanu sednicu Privrednog veća i tom prilikom uručila plakete “Zlatna kuna” najuspešnijoj maloj, srednjoj i velikoj firmi u Vukovarsko-sremskoj županiji za 2017. godinu.

Zlatnu plaketu za najbolje veliko trgovačko društvo u Vukovarsko-sremskoj županiji, tokom 2017. godine dobila je firma SPAČVA D.D. VINKOVCI. U kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2017. godinu zlatnu plaketu dobila je firma ILOČKI PODRUMI D.D. ILOK, a u kategoriji malih trgovačkih društava firma ITEKS D.O.O. ILOK.

“Zlatna kuna se dodeljuje prema jedinstvenim kriterijumima – pokazateljima, ukupno njih 18, a koji se izračunavaju na osnovu rezultata poslovanja, odnosno finansijskih izveštaja firmi za proteklu godinu. Iz konkurencije se na samom početku isključuju javna, komunalna i preduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s gubitkom, te preduzeća s manje od 10 zaposlenika. Za sve firme u konkurenciji izračunava se prosečni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze one s najboljim prosečnim rangom u svojoj kategoriji”, rekla je predsednica vukovarske komore Vinka Ivanković koja je naglasila važnost prepoznavanja i priznavanja uspeha u poslovanju.

Na svečanoj sednici privrednog veća, a prema već ustaljenom običaju, uručena su i priznanja firmama koje slave značajnije godišnjice kontinuiranog poslovanja. Tako je za pedeset pet 55 godina kontinuiranog rada priznanje dobila firma Tehnostan d.o.o. Vukovar, a za 30 godina firma Ivanšić projekt d.o.o. Gradište. Priznanja su dobile i firme koje su u 2017. godini proslavile 10, 15, 20 i 25 godina kontinuiranog poslovanja.

Na kraju sednice prisutnima se obratio i potpredsednik Hrvatske privredne komore Josip Zaher koji je istakao važnost ovakvih događanja na području cele RH.

“Ova županija i ljudi koji žive u njoj zaslužuju da se privreda digne na nivo na kojem je nakada bila, čak i više. Poslednjih godina imamo određeni stabilan rast privrede u Hrvatskoj, ali potreban je i veći”, zaključio je Zaher.