Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Vukovar: Dodeljene godišnje volonterske nagrade

Povodom Međunarodnog dana volontera 5. decembra PRONI Centar za socijalno podučavanje i Volonterski centar Vukovar dodelili su godišnje volonterske nagrade, ove godine u pet kategorija. Nagrada za najvolonterku 2018. pripala je Neveni Oreščanin iz Vukovara.

Po rečima voditelja Volonterskog centra Vukovar Gorana Jelenića reč je o mladoj ženi koja volontira 365 dana u godini.

Ova 27-godišnjakinja aktivno volontira već četiri godine, a godišnja nagrada za najvolonterku Neveni će biti podsticaj za daljnji doprinos u ovoj oblasti.

– Zahvalna sam na ovoj nagradi, koja je priznanje za moj volonterski rad i doprinos lokalnoj zajednici – rekla je Oreščanin.

Ove godine volontirala je i u Portugalu, na Evropskim univerzitetskim igrama. Kao volonter dala je doprinos realizaciji brojnih projekata u Vukovaru i Osijeku. Upoznala nove kulture i ljude, a volontiranje je mladoj Vukovarki omogućilo i da usavrši engleski jezik. U budućnosti planira da završi Građevinski fakultet.

Godišnja nagrada za najboljeg organizatora volontiranja pripala je Udruženju za podršku žrtvama i svedocima (Referentni centar Vukovar) čiji su volonteri prošle godine imali 111 volontera i preko pet i po hiljada volonterskih sati.

Nagrada za podsticanje školskog volonterstva uručena je Osnovnoj školi “Nikole Andrića” iz Vukovara, u kojoj je u sklopu projekta “Školontiranje” osnovan školski volonterski klub. Ova obrazovna ustanova nagrađena je za školsku volontersku akciju uređenja prilaza školi. Za promociju volontiranja jednakih mogućnosti, a na predlog Volonterskog centra Vukovar, nagrađene su “Vukovarske iskrice”, Udruženje za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama, koje je u ponedeljak proslavilo deseti rođendan.

– Ovo je četvrta godina zaredom kako vukovarski PRONI Centar za socijalno podučavanje organizuje svečano dodeljivanje volonterskih nagrada, u saradnji i uz podršku Ministarstva za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku, Vukovarsko-sremske županije i Grada Vukovara – ističe voditelj Volonterskog centra Vukovar Goran Jelenić. Dodela nagrada i ove godine upriličena je u prostoru Odeljenja za mlade “Spajalica” Gradske knjižnice Vukovar.

D.Zečević

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 5
Ukupan broj poseta: 1043001

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr