Dramski ansabl Kulturno-umetničkog društva “Branko Radičević” iz Pačetina , u četvrtak se u Borovu predstavo komedijom “Baci mamu iz voza” u režiji Cvetina Aničića. Predstava je humanitarnog karaktera, budući da sav prihod od prodaje ulaznica ide za pomoć u lečenju Đorđa Drobića iz Borova, kaže Srđan Jeremić, predsednik borovskog SDSS-a.

“Pre godinu dana u Borovu se dogodila jedna teška saobraćajna nesreća u kojoj je naš sumeštanin Đorđe Drobić zadobio teške telesne povrede. Tri meseca je bio u komi, a nakon toga je otišao na rehabilitaciju u Krapinske toplice. Celokupan proces rehabilitacije je skup, zbog činjenice da su tamo bili i njegovi roditelji koji mu pomažu u oporavku. Prvo je Veće srpske nacionalne manjine u opštini Borovo pokrenulo akciju da se sakupi novac za troškove stanovanja njegovih roditelja u Krapinskim toplicama, a onda su se u akciju uključila i različita udruženja, dominantno s područja Borova, da se sakupe određena sredstva koja bi pomogla porodici Drobić da obezbedi prehranu i ono što je osnovno za život. Ovoga puta Opštinska organizacija SDSS-a Borovo i Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” pododbor Borovo odlučili su da zajednički organizuju humanitarnu pozorišnu predstavu. Cilj nam je bio da prikupimo određena novčana sredstva koja ćemo dati na raspolaganje porodici Drobić. Ono što je dobro, Đorđe je danas devet meseci nakon rehabilitacije mnogo bolje, počeo je da govori, sve razume, a počeo je i da jede. Ranije je jeo samo kašice, a danas hvala Bogu može jesti sve, i mi smo odlučili da damo svoj doprinos da mu sve što je potrebno od prehrane i omogućimo” , rekao je Jeremić poručivši svima koji žele da se uključe u ovu humanitarnu akciju da se obrate Veću srpske nacionalne manjine opštine Borovo.

Pačetinski glumci-amateri zadovoljni su odazivom borovske publike, a posebno im je zadovoljstvo, kažu, kada mogu nekome pomoći.

“Prezadovoljan sam odazivom, publika je prava. Zahvaljujem se organizatoru što nas je pozvao, a Đorđu želim da što pre ozdravi. Humanitarne predstave smo davali i ranije i ko god nas bude pozvao u humanitarne svrhe rado ćemo se odazvati”, ističe Petar Musić, predsednik Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Pačetin i glumac u ovoj predstavi.

D.Zečević