Plesna grupa “Venera” iz Vukovara ponovo se okitila zlatnim medaljama. Na Festivalu plesa “5678 festival” koji je održan 24. i 25. novembra u beogradskom Sava Centru, Venere su osvojile dva prva mesta. Mlađe plesačice su se u kategoriji mini formacija predstavile s plesom “La Luna” , dok je starija grupa zauzela prvo mesto s koreografijom “Romski ples”.

Festival “5678” u Beogradu, okupio je ljubitelje i stručnjake iz ove oblasti, plesače, koreografe, instruktore, ali i skaute koji su u potrazi za novim talentima. Vantakmičarske aktivnosti uključivale su i sajam plesne opreme, kao i nekoliko zabavno rekreativnih zona tokom dva dana trajanja manifestacije.

Plesna grupa “Venera” danas okuplja 30-tak plesačica, a osim u Beogradu, ove godine su nakon kvalifikacija u Zagrebu osvojile i prvo mesto na Svetskom plesnom takmičenju u Milanu u Italiji. Uz brojne nastupe u Vukovaru i okolnim mestima, članice Plesne grupe “Venera” ove godine beleže i putovanje u Ohrid u Makedoniji gde su imale dva zapažena nastupa. Ovih dana se pripremaju za nastup u Vukovaru, u programu otvaranja ovogodišnjeg “Adventa u Vukovaru” koji će biti održan u subotu, 1.decembra s početkom u 17 časova, na centralnom vukovarskom trgu.