Ponovo oskrnavljena kapela Šoškoćanina na mesnom groblju

Spread the love


Ponovo je oskrnavljena kapela porodice Šoškoćanin, na mesnom groblju u Borovu, o čemu je u izjavi za Radio Borovo izvestio načelnik Zoran Baćanović.
 
– Prilikom obilaska groblja i redovnih poslova na mesnom groblju radnici komunalnog preduzeća “Eko Dunav” jutros su na kapeli Vukašina Šoškoćanina uočili grafite neprimerenog sadržaja, o čemu su me odmah obavestili. Kada sam došao na mesno groblje video sam da je na kapeli, sa sve četiri strane, ispisano veliko slovo “U” i “ZDS”, o čemu sam obavestio policiju. Iz policije su mi rekli da je to juče prijavio njihov policijski službenik prilikom obilaska terena i da su napravili službenu zabelešku o tom događaju. Tražio sam da se obavi uviđaj. Rečeno mi je da su “papiri” prosleđeni u Opštinsko državno tužilaštvo u Vukovar i da će biti pokrenuta nekakva procedura ili postupak – rekao je načelnik Baćanović, izrazivši sumnju da će počinilac biti pronađen. 

– Nažalost, vrlo je verovatno da ni ovoga puta neće biti pronađen počinilac ili počinioci i to je po ko zna koji put slučaj da se na ovom ili sličnim mestima pišu grafiti neprimerenog sadržaja i da dolazi do skrnavljenja spomenika. Sve u svemu, jedan ružan i nepotreban događaj, koji ničemu ne može doprineti niti je u skladu sa bilo kakvim ljudskim ili moralnim normama. Videćemo da li će policija uspeti da nešto napravi, ali, ponavljam, prema dosadašnjim iskustvima, ne mogu biti neki preveliki optimista – kazao je Baćanović.