Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Smotra zimske službe u Vukovaru

Vukovarska gradska firma “Komunalac”, u saradnji sa Gradom Vukovarom, a povodom nastupanja zimske sezone i posebnog režima na saobraćajnicama koji traje od 15. novembra do 15. aprila iduće godine, organizovala je smotru zimske službe i izvlačenje dobitnika nagradne igre pod nazivom “Stiže zima, sigurnost želimo svima”.

Komunalac je spreman za zimske uslove i održavanje 200 kilometara saobraćajnica na području grada, Sotina i Lipovače, rekao je direktor Igor Štrangarević.

– I ove godine smo spremni sa ukupno 15 vozila i mašina, 45 ljudi koji će raditi na održavanju užeg centra grada i 35 koji će u tri smene raditi na vozilima i mašinama. Trenutno na zalihama imamo 75 tona soli što nam je dovoljno za četvrtinu zimske sezone – kaže direktor “Komunalca”.

Dodao je i da su u pogledu čišćenja snega , saobraćajnice i pešačke staze podeljene u dve prioritetne grupe.

U prvu grupu spadaju sve bivše županijske saobraćajnice, koje su pripale pod nerazvrstane ceste pod upravljanjem Grada Vukovara, dok u drugu grupu spadaju sve ostale saobraćajnice, nerazvrstane ceste i ceste na području Sotina i Lipovače.Pešačke staze su takođe podeljene u dve prioritetne grupe, pri čemu su prvoj grupi pristupi zdravstvenim ustanovama i institucijama kao što su škole i vrtići, dok se sve ostale pešačke i biciklističke površine čiste naknadno.

U poslednje četiri godine ova firma je uložila više od 2 miliona kuna u opremu za zimsku službu. Ove godine investirano je 150 000 kuna u silosni podizač i dva nova snežna pluga.

Ovom prilikom izvučeni su i dobitnici nagradne igre koju “Komunalac” organizuje svake godine, u cilju edukacije građana o njihovim dužnostima i obavezama prilikom zimskih uslova. Tako je prva nagrada, koju je osvojila Ivana Arambašić iz Vukovara, bila snežni plug za čišćenje okućnice, drugu nagradu, godišnju komercijalnu parking kartu za zonu 2, osvojio je Dudaš Damir, a treću, poklon bon u iznosu od 500 kuna za set lanaca za gume, dobio je Dražen Čulig.

U svom budžetu Grad Vukovar svake godine izdvaja 700 hiljada kuna za rad zimske službe. 
 
 
S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 262
Ukupan broj poseta: 1161049

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr