Proteklog vikenda Slavonski Brod bio je domaćin najvećim gimnastičkim takmičenjima u Hrvatskoj.

U subotu 10.novembra održano je Prvenstvo Hrvatske u A programu na kojem su učestvovale mlađe kategorije u ženskoj i muškoj gimnastici i Završnica KUPA Hrvatske u B programu. Gimnastički klub Vukovar u B programu imao je samo jednu predstavnicu Moniku Zovko koja je osvojila zlato.

U nedelju 11. novembra održana je Završnica KUPA Hrvatske u C programu. U ženskoj gimnastici takmičilo se preko 200 takmičarki.

Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji, u kategorijama “kadetkinje” i “mlađe juniorke” i u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji u kategorijama “juniorke” i “seniorke”. Vukovarske gimnastičarke imale su zapažen nastup. 

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji “kadetkinje” najbolji rezultat ostvarila je Panza Vita koja se plasirala na 26. mesto, dok je u kategoriji “mlađih kadetkinja” Maja Kell zauzela 10. mesto.

“Juniorke” Gimnastičkog kluba Vukovar ekipno su se plasirale na 3. mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Kalentić Ella ostvarila je najbolji rezultat plasiravši se na 5. mesto.

Ekipno “seniorke” su zauzele 2. mesto, dok je pojedinačno najbolje plasirana bila Ivana Kiralj na 5. mestu.

 

“Najvažnije takmičenje u godini odrađeno je na visokom nivou, neki su rezultati u skladu s očekivanima, a neki i iznad. Sve to zajedno razlog je za veliko zadovoljstvo u upravi, ponos na ostvarene rezultate i čestitke trenerima i takmičarima”, stoji u saopštenju kluba.