Na konkursu za finansiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstvo poljoprivrede dodelilo je 13,3 miliona kuna za 184 mala poljoprivredna gazdinstva.
 
Rok za prijave na konkurs bio je do 1. oktobra ove godine s početnom alokacijom od 7,5 miliona kuna, ali zbog velikog odaziva poljoprivrednih gazdinstva izmenama konkursa alokacija je povećana na 13,5 miliona kuna, navode iz Ministarstva poljoprivrede. 
 
“Broj prijava na ovaj konkurs pokazuje želju za ostanak na selu i bavljenje poljoprivrednim delatnostima. S početnih 7,5 miliona kuna, dostupna sredstva povećali smo na 13,5 miliona kuna jer je svako poljoprivredno gazdinstvo, koje će nastaviti ili proširiti poljoprivrednu proizvodnju važno. Bespovratna sredstva za kupovinu domaćih životinja, semena, sadnog materijala, izgradnju ili opremanje privrednih objekata, odnosno povećanje proizvodnih kapaciteta pomoći će malim poljoprivrednicima da postanu veći” izjavio je potpredsednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.