Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Opština Borovo: Početak rada reciklažnog dvorišta početkom 2019.

Iz Opštine Borovo izvestili su da se radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta u Borovu, na kojem će meštani moći bez dodatne naknade odlagati različite vrste otpada, izdvojene iz mešanog komunalnog otpada, privode kraju.

Pre početka rada reciklažnog dvorišta potrebno je ishodovati dozvole i saglasnost za rad, pa se početak rada reciklažnog dvorišta očekuje početkom 2019. o čemu će meštani Borova biti pravovremeno obavešteni. U svrhu informisanja meštana, Opština Borovo organizuje informativnu radionicu koja će biti održana u četvrtak, 29. novembra u 17 časova, u Kulturnom centru u Borovu. Na informativnoj radionici meštani će biti upoznati s načinom rada, vrstama otpada koje će se moći odlagati i radnom vremenu reciklažnog dvorišta.

Pre početka rada reciklažnog dvorišta, tokom meseca decembra, meštani će dobiti i informativni letak i brošuru o reciklažnom dvorištu i otpadu koji se u njemu zaprima te po jednu vreću za otpadnu plastiku i staklo, koje će meštani moći da iskoriste za izdvajanje takvog otpada iz mešanog komunalnog otpada.

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Opštini Borovo je infrastrukturni projekat koji se provodi radi ispunjavanja zakonskih obaveza Opštine Borovo za odvojeno prikupljanje otpada. Troškovi izgradnje su sa 85 odsto sufinansirani sredstvima Kohezionog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija za period 2014.-2020., dok je za preostali deo troškova Opština osigurala sredstva iz Fonda za sufinansiranje provođenja EU projekata na regionalnom i lokalnom nivou te iz vlastitog budžeta.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 5
Današnje posete: 409
Ukupan broj poseta: 984946

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr