Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Udruženju žena Vukovar 1,6 miliona kuna za zapošljavanje 10 žena

U Vodicama je juče potpisano 11 ugovora za zapošljavanje žena u sklopu programa “Zaželi”, vrednih više od 33 miliona kuna. Ugovor s ministrom rada i penzionog sistema Markom Pavićem potpisala je i koordinatorka Udruženja žena Vukovar Mirjana Mizdrak Mišanović. Za projekat “Zaželi za Vukovar” vukovarsko udruženje je povuklo milion i 658 hiljada kuna bespovratnih sredstava iz Evropskog socijalnog fonda.

– U sklopu projekta “Zaželi za Vukovar” biće zaposleno 10 žena na određeno vreme, odnosno na period od 24 meseca, koje će brinuti o 40 krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Partneri na ovom projektu su nam Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, čija je uloga informisanje ciljne grupe iz evidencije nezaposlenih o mogućnosti zapošljavanja i Centar za socijalnu skrb Vukovar s kojim ćemo zajedničkom saradnjom identifikovati krajnje korisnike, starije i nemoćne osobe, kojima ova usluga nije osigurana kroz druge javne izvore – pojasnila je u izjavi za Radio Borovo voditeljka projekta Mirjana Mizdrak Mišanović.

Prema njenim rečima, provođenjem ovog projekta biće poboljšan kvalitet socijalnih usluga i povećana socijalna uključenost krajnjih korisnika, starijih i nemoćnih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Provođenje projekta stvoriće preduslove za zapošljavanje 10 žena koje će pružati pomoć u kući za 40 krajnjih korisnika na području grada Vukovara i vukovarskih gradskih četvrti.

– Izuzetna mi je čast što je naše Udruženje potpisalo ugovor za ovaj hvale vredan program, jer svakodnevno već 20 godina radimo s pripadnicima ciljne grupe i krajnjih korisnika. Svoj rad smo posvetili radu sa ženama koje su u nepovoljnom položaju. To su dugotrajno nezaposlene žene, žene žrtve porodičnog nasilja i žene korisnice socijalne pomoći, a naše Udruženje radi i sa starijim i nemoćnim osobama – kaže Mirjana Mizdrak Mišanović iz Udruženja žena Vukovar.

Realizacija projekta, kako saznajemo, počinje s potpisivanjem ugovora, a prvo tromesečje biće posvećeno promociji projekta i informisanju javnosti o aktivnostima projekta na zapošljavanju žena i pružanju pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Nakon promocije sledi raspisivanje konkursa za zapošljavanje žena i identifikacija krajnjih korisnika o kojima će zaposlene žene da brinu.

D.Zečević

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 14
Ukupan broj poseta: 1043010

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr