Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Susret folklornih društava u Ostrovu

U Domu kulture u Ostrovu u subotu uveče održan je Susret folklornih društava. Reč je o programu manifestacije 21. “Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema”, u organizaciji regionalnog Koordinacionog odbora Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” sa sedištem u Vukovaru, koja se ove godine održava u periodu od 20. oktobra do 8. decembra.

Pored domaćina i organizatora programa, folklorne sekcije Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” Pododbora Ostrovo, u programu su učestvovala i kulturno-umetnička društva “Ljubomir Ratić- Bubo” iz Vere, “Bekrija” iz Negoslavaca, “Mladost” iz Trpinje, “Vaso Đurđević” iz Bršadina, “Đoko Patković” iz Bobote i “Živojin – Žiko Mandić” iz Kneževih Vinograda, Srpska kulturno-umetnička društva “Jovan Lazić” iz Belog Manastira i “Jovan Jovanović Zmaj” iz Bijelog Brda i folklorna sekcija Prosvjetinog pododbora u Markušici.

Poslednji program i svečano zatvaranje “Dana kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema” biće u subotu, 8. decembra u 19 časova, u Hrvatskom domu Vukovar, kada će biti dodeljena i Godišnja nagrada “Branimir Kurucić”. Nagrada nosi ime po osnivaču jedne od najstarijih i najmasovnijih manifestacija Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” iz Zagreba, koja se održava od 1998. godine, uz podršku Saveta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.

 

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 7
Današnje posete: 736
Ukupan broj poseta: 1020873

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr