Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Dani hleba u OŠ Trpinja


U Osnovnoj školi Trpinja u petak, 19. oktobra obeleženi su Dani hleba. Tim povodom predstavljena je kuvarica “Recepti starih jela”, koju je predstavila direktorica ove ustanove Vesna Vujić, ističući značaj obeležavanja ove manifestacije.

– Zahvalni smo za blagodeti koje nam daje priroda i to je jedna od najvećih manifestacija u našoj školi, u kojoj učestvuju i roditelji. Za nas je ovogodišnja priredba posebna. Učiteljica drugog razreda Anđelka Parabucki četiri godine je sa učenicima skupljala tradicionalne recepte trpinjskog kraja. Objavili smo i kuvaricu na koju smo jako ponosni. Svaki roditelj dobiće po primerak ove knjige, da se naša srpska tradicija sačuva od zaborava – rekla je u izjavi medijima Vesna Vujić.

Kuvarica je štampana u tiražu od dve stotine primeraka. Sadrži više od 90 recepata za slana i slatka jela, torte i kolače sa slikama i praktičnim kulinarskim savetima. Objavljena je povodom 242. godine školstva u Trpinji.

Održan je i prigodan program. Nakon molitve, trpinjski đaci su iznosili i prezentovali jela, koja su sami pripremili. Stolovi u učionici, u kojoj je priredba održana, bili su prepuni raznih poslastica. Jela naših starih, koje su trpinjski osnovci otrgli od zaborava i sačuvali i za buduće generacije.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 6
Današnje posete: 702
Ukupan broj poseta: 1020839

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr