Vukovarske gimnastičarke učestvovale su na najvećem gimnastičkom takmičenju u ovoj godini, 4.kolu KUP-a Hrvatske i 56.KUP-a Slavonije i Baranje koje je 20.oktobra održano u Požegi. Takmičenje se odvijalo u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici, a učestvovali su svi klubovi naše regije kojima je to bila prilika za postizanje što boljeg rezultata i plasman na državno prvenstvo, tj završnicu KUP-a Hrvatske, izvestili su iz Gimnastičkog kluba Vukovar koji je u veoma brojnoj i jakoj konkurenciji osvojio 3 zlatne, 4 srebrne i jednu broznanu medalju, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

U B programu je nastupila Monika Zovko, koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila 1. mesto u kategoriji kadetkinja. U C programu Gimnastički klub Vukovar je imao predstavnice u četiri kategorije u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Zlato su ekipno osvojile juniorke i seniorke, dok su se kadetkinje i mlađe juniorke okitile srebrnim medaljama. U pojedinačnoj konkurenciji najbolje su se plasirale Ana Kuzmanović i Ivana Kiralj na drugom, Ela Kalentić na trećem i Maja Kel na četvrtom mestu, svaka u svojoj kategoriji.

Nakon odrađenog takmičenja očekuje se službeni izveštaj delegata Hrvatskog gimanstičkog saveza sa popisom ekipa i pojedinki koje su se plasirale u Završnicu KUP-a Hrvatske. Iz slavonsko-baranjske regije, na završnici koja će biti održana 9. i 10.novembra u Slavonskom Brodu, nastupiće samo po jedna ekipa i četiri pojedinke iz svake kategorije.