Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Podrška starijim osobama žrtvama krivičnih dela

 

Udruženje za podršku žrtvama i svedocima održalo je danas u Gradskoj biblioteci Vukovar okrugli sto na teme „3-PIP-stariji i nemoćni danas – žrtve krivičnih dela – podrška u Vukovarsko-sremskoj županiji i sistem besplatne pravne pomoći, izazovi i poteškoće“.

Na okruglom stolu predstavljene su preduzete aktivnosti na području prevencije i podrške osobama starije životne dobi uz osvrt na sistem podrške žrtvama i svedocima u Republici Hrvatskoj i Vukovarsko-sremskoj županiji. Ukazano je i na izazove i poteškoće sistema besplatne pravne pomoći u dosadašnjoj praksi institucija.

“Okrugli sto smo organizovali u sklopu obeležavanja 12 godina postojanja udruženja. Ono je osnovano ovde u Vukovaru, a danas pored Vukovara imamo kancelarije i u Osijeku, Zagrebu i Varaždinu. Svesni smo da starije osobe danas veoma lako postaju žrtve pojedinih prevara, a ovom prilikom ćemo, između ostalog, ukazati institucijama da im treba pružiti podršku kada se nađu u takvoj situaciji”, rekao je Miran Špek, izvršni direktor Udruženja za podršku žrtvama i svedocima.

“Kroz svoj rad pružamo korisnicima besplatnu pravnu pomoć, ali i emocionalnu podršku koja im je često potrebna kada se nađu u ulozi žrtve ili svedoka krivičnog dela”, dodao je Špek.

Okruglom stolu u Vukovaru prisustvovali su predstavnici Centra za socijalnu skrb, Ureda državne uprave, Županijskog i Prekršajnog suda, policije i drugih institucija i nevladinih organizacija.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 129
Ukupan broj poseta: 1020266

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr