19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Raspevana trpinjska jesen

3 min read

Pred prepunim Domom kulture u Trpinji sinoć je održana još jedna “Raspevana trpinjska jesen”, u organizaciji Udruženja žena Trpinja.

– Ovo je naša deveta manifestacija. Slavimo darove jeseni. Biće i pesme i folklora, a zatim i jedno lepo druženje uz kolače i čaj – rekla nam je Marija Opačić, predsednica trpinjskog Udruženja žena.

Dodaje da im je cilj okupiti i zbližiti sumeštane.

– S obzirom da nas je sve manje, želja nam je da okupimo ljude, da se vidimo i ispričamo, ako treba i izjadamo, da se veselimo, da podržimo jedni druge i u dobru i u zlu – kaže ova penzionisana nastavnica.

I ove godine članice trpinjskog Udruženja žena pripremile su prigodnu izložbu jesenjih plodova, kroz koju nas je provela zamenica predsednice Jelica Marić.

– Pošto jesen obiluje i plodovima i bojama izložili smo voće i povrće kojeg je u jesen u izobilju, cveće i zimnicu, sve što se proizvodi na selu – kaže Marić.

U kulturno-zabavnom delu programa učestvovala su Kulturno-umetnička društva “Mladost” iz Trpinje i “Đoko Patković” iz Bobote, Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine iz Borova i Muška pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova.

Program je vodila Branislava Jurišić-Maričić, koja je kao mlada žena, majka i supruga, među najmlađim članicama Udruženja.

– Pomažemo koliko možemo starijim članicama. Jesen u Trpinji je bogata, radna, plodna i vesela. Svake godine gledamo da tu našu već tradicionalnu manifestaciju podignemo na viši nivo i svojim aktivnostima doprinesemo kulturnom i društvenom životu – priča Branislava.

Trud trpinjskih žena u organizaciji ove manifestacije pozdravila je i zamenica načelnika opštine Trpinja Jasna Ajduković.

– Raspevana trpinjska jesen može se pohvaliti bogatim programom i raznim poslasticama koje su pripremile vredne ruke ovih žena. Uvek su tu za nas i uvek nam prirede neko novo iznenađenje, koje je doprinos i kulturnim dešavanjima na području naše opštine – ističe Ajduković.

Predsednica trpinjskog Udruženja žena Marija Opačić uručila je zahvalnice učesnicima programa i predstavnicima Opštine Trpinja i Radio Borova.

D.Zečević

 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.