U organizaciji opštine Erdut, Turističke zajednice opštine Erdut, Srpskog kulturno-umetničkog društva “Branko Radičević” i Mesnog odbora, u Dalju se danas održava Sajam starih zanata i običaja i gužvarijada, manifestacija koja promoviše tradiciju, kulturu, običaje i gastronomiju erdutske opštine.

 

Jubilarnu, desetu po redu manifestaciju pre podne je otvorio načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić. Na sajmu se predstavilo 20-tak izlagača, a za gužvarijadu se prijavilo 15-tak takmičarki.

Štandovi postavljeni u dvorištu Doma kulture šarenili su se od ručnih radova, rukotvorina, ukrasnih predmeta, umetnina, suvenira, ali i domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Sajam je pratio i bogat kulturno-umetnički program sa oko 400 učesnika. Osim folklornih grupa sa područja erdutske opštine i mališana iz Dečjeg vrtića “Mali princ” u Dalju, nastupili su i gosti iz pododbora SKD “Prosvjeta” u Zagrebu i Slatini, KUD “Liješće” iz Liješća u Republici Srpskoj, Slovačko kulturno-umetničko društvo “Ljudevit Štur” iz Iloka i Plesni studio “Bolero” iz Osijeka.