Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Jubilarna 10.Gužvarijada i Sajam starih zanata i običaja u Dalju

 

 

U organizaciji opštine Erdut, Turističke zajednice opštine Erdut, Srpskog kulturno-umetničkog društva “Branko Radičević” i Mesnog odbora, u Dalju se danas održava Sajam starih zanata i običaja i gužvarijada, manifestacija koja promoviše tradiciju, kulturu, običaje i gastronomiju erdutske opštine.

 

Jubilarnu, desetu po redu manifestaciju pre podne je otvorio načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić. Na sajmu se predstavilo 20-tak izlagača, a za gužvarijadu se prijavilo 15-tak takmičarki.

Štandovi postavljeni u dvorištu Doma kulture šarenili su se od ručnih radova, rukotvorina, ukrasnih predmeta, umetnina, suvenira, ali i domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Sajam je pratio i bogat kulturno-umetnički program sa oko 400 učesnika. Osim folklornih grupa sa područja erdutske opštine i mališana iz Dečjeg vrtića “Mali princ” u Dalju, nastupili su i gosti iz pododbora SKD “Prosvjeta” u Zagrebu i Slatini, KUD “Liješće” iz Liješća u Republici Srpskoj, Slovačko kulturno-umetničko društvo “Ljudevit Štur” iz Iloka i Plesni studio “Bolero” iz Osijeka.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 1
Ukupan broj poseta: 1029534

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr