Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

U Palati Srem održan svečani prijem povodom sutrašnjeg Svetskog dana učitelja

Povodom Svetskog dana učitelja 5. oktobra, vukovarsko- sremski župan Božo Galić upriličio je u Palati Srem u Vukovaru svečani prijem za direktore srednjih i osnovnih škola sa područja cele županije.

“Želim da im se zahvalim na predanom i odgovornom radu kao i na onome što daju učenicima. Posle porodice, oni su ti koji odgajaju decu. Izuzetno nam je bitno da u školama stvorimo dobre uslove za rad i da se u osnovnim i srednji školama približimo evropskim i svetskim standardima u razvoju ovog našeg kraja”, rekao je župan.

Svečanom prijemu prisustvovao je i direktor Osnovne škole Borovo Tihomir Jakovljević koji smatra da položaj prosvetnih radnika nije zadovoljavajući jer su potplaćeni s obzirom na odgovoran posao koji obavljaju i u odnosu na druga zanimanja istog nivoa obrazovanja. Direktorica Osnovne škole Trpinja Vesna Vujić se u izjavi za medije takođe  osvrnula na položaj učitelja i probleme sa kojima se susreću u svom radu.

“Položaj učitelja nikada nije bio lagan, pa tako nije ni danas, ali ono što nas vodi je želja da učinimo najbolje za našu decu i za našu budućnost. To je župan prepoznao i ove godine pa nas je pozvao ovde da se družimo i da porazgovaramo o problemima koji nas muče. Ti problemi nisu mali. Ono što nas sve zabrinjava je broj učenika koji se smanjuje, ali nadamo se da će situacija biti bolja”, rekla je Vujić. Osvrnula se i na kurikularnu reformu.

“Nadamo se da ćemo uspeti da odradimo sve zadatke koji se pred nas postavljaju kako bi našoj deci bilo bolje i kako bismo ih prilagodili ovom vremenu i svetu u kojem oni treba da žive”

Direktorica vukovarske Osnovne škole “Dragutina Tadijanovića” i voditeljka županijskog stručnog veća direktora osnovnih škola Vukovarsko-sremske županije Lidija Miletić kaže da je za uspešan rad sa decom najvažnije međusobno poverenje između učitelja i roditelja.

“Svaki roditelj učitelju poverava ono što mu je najvažnije, a to su njegova deca. To poverenje je važno jer su učitelji tu da budu roditelju partner , da zajedno sa roditeljem vaspitaju i obrazuju decu te da iz njih izvuku ono najbolje. Dakle, važnoje da se decu obrazuje i odgaja u duhu poverenja i u duhu saradnje između roditelja i škole”, smatra direktorica Miletić.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 7
Današnje posete: 94
Ukupan broj poseta: 1017982

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr