19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Donacija dm-a osječkom KBC-u

2 min read

Kompanija “dm” je u sredu osječkom KBC-u donirala 148 hiljada kuna za opremanje prostorija za reumatologiju, kliničku imunologiju i alergologiju. 
 
Zahvaljujući dm-ovoj donaciji, medicinskom osoblju KBC-a Osijek na raspolaganju je nova oprema poput kolica za terapiju, paravana, stetoskopa, vaga, pulsnog oksimetra, digitalnog tlakomera i internističkog stola. Osnovna medicinska oprema olakšaće svakodnevni rad i brigu za pacijente na Zavodu za reumatologiju, kliničku imunologiju i alergologiju pri KBC-u Osijek koji godišnje ima više od 10.000 pacijenata, a deo novca uložen je u opremanje čekaonica novim nameštajem, izvestili su iz te kompanije. 


 
– Najveći deo reumatološko imunološke zdravstvene zaštite u istočnoj Hrvatskoj, koja uključuje pet županija i oko 800.000 osiguranika, pruža upravo osječki Zavod za reumatologiju, kliničku imunologiju i alergologiju. Zahvaljujući dm-ovoj donaciji značajno smo poboljšali uslove rada u ambulantama, a dodatna oprema omogućila je podizanje kvaliteta brige o pacijentima – naglasila je prilikom svečane predaje donacije prof. dr. sc. Jasminka Milas-Ahić, pomoćnica direktora za kontrolu kvaliteta pri KBC-u Osijek.
 
„Kompanija dm kontinuirano ulaže u projekte koji za cilj imaju doprineti zdravlju i boljem kvalitetu života naših sugrađana. Samo u poslednjih mesec dana podržali smo rad četiri zdravstvene ustanove u Hrvatskoj donacijama za opremanje prostora i nabavku opreme – rekla je, uz ostalo, Ana Fostač-Krilčić, članica Uprave dm-a. 

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.