19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Održan prvi Vukovar Oktoberfest

3 min read

Na centralnom gradskom trgu u subotu, 29. septembra održan je prvi Vukovar Oktoberfest. Manifestaciju su zajednički organizovali Lions klub Vukovar i Udruženje Nemaca i Austrijanaca grada Vukovara i Grad Vukovar.

Na otvaranju skupa prisutnima su se obratili Dara Mayer, predsednica Udruženja Nemaca i Austrijanaca grada Vukovara, Miodrag Demo, izaslanik Grada Zagreba i Mirjana Semenić Rutko, predsjednica LC Vukovar, koja ie istakla kako će celokupni prihod od manifestacije biti doniran osobama u potrebi – udruženju “fra Mladen Hrkać” koje pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim porodicama koje dolaze u Zagreb na lečenje te Udruženju slepih i slabovidnih osoba VSŽ, podružnice Vukovar.

Vukovar Oktoberfest otvorio je zamenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, izrazivši zadovoljstvo što se manifestacija ovakve vrste po prvi put održava u Vukovaru. Naglasio je da će Grad Vukovar i dalje podržavati rad LC Vukovar. Zahvalio se proizvođačima piva što su se odazvali u velikom broju.

– Verujem da će to postati tradicija i da će privući još više posetilaca u naš grad, a nadam se da će i naši sugrađani uživati u vrhunskim pivima. – kazao je Pavliček.

Ova međunarodna kulturna i humanitarna manifestacija osmišljena je kao celodnevni festivalski program u cilju predstavljanja nemačke tradicije i kulture, tako da se u tom delu programa predstavilo 11 plesnih, pevačkih i duvačkih udruženja sa 280 izvođača iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Rumunije.

Ukupno se predstavilo sedam proizvođača piva u kojima su uživali posetioci ove manifestacije, koji su se odazvali u velikom broju, navode u saopštenju iz LC Vukovar.

U zabavnom delu manifestacije priređene su pivske igre za najhrabrije u kojima su podeljene prigodne nagrade i odličja.

Celodnevni program uspešno su vodili i kreirali Željko Đekić i Mirko Fodor, dok su se ostali članovi LC Vukovar pobrinuli i uložili veliki trud da prvi Vukovar Oktoberfest protekne u opuštenoj i veseloj atmosferi.

Podeljeno je preko dve hiljade obroka hrane, a u nastavku programa ove pivske manifestacije održan je vrhunski koncert grupe “Leteći odred”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.