U organizaciji Udruženja “Plavi Dunav” u nedelju, 30. septembra održan je četvrti po redu Borovski vašar. Manifestacija je u dvorištu Kulturnog centra Borovo okupila 15 izlagača iz Borova i okolnih mesta, a organizatori su za njih i posetioce pripremili pečenu ribu i lepinjice. U programu je učestvovala i Muška pevačka grupa “Naši koreni” iz Borova.

– Ovo je jedan mini-vašar, a naša želja je da se ova manifestacija omasovi. Održavanje vašara u Borovu je jedna novija manifestacija, koja se održava četvrtu godinu zaredom u organizaciji našeg udruženja. Vašar je prilika da ljudi pokažu rukotvorine i prodaju svoje proizvode – rekla je predsednica “Plavog Dunava” Desa Jankov.

Pored izlagača iz Borova, kao što su Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine, Ljubice Mirosavljević i Mirjane Čupić, na sajmu su učestvovali i izlagači iz okolnih mesta. Tako su štandove imale članice Udruženja žena Vukovar, Udruženja penzionera Dalj, Zorana Petković iz Dalja, Udruženje žena iz Trpinje, Pčelarstvo “Gici” iz Antunovca i drugi.

Vašar je ispred generalnog pokrovitelja Opštine Borovo otvorio zamenik načelnika Duško Drobić.

– Opština Borovo podržava sve manifestacije koje se održavaju na području opštine. Zahvaljujem se svim izlagačima koji su izložili svoje proizvode, a organizatorima čestitam na organizaciji ove manifestacije – rekao je Drobić.