Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

U centru Zagreba napadnuti Pupovac i Milošević

Milorad Pupovac i Boris Milošević, saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke napadnuti su danas oko  14 časova na zagrebačkoj pijaci Dolac . Napad se dogodio ispred bistroa “Amfora’ pored kojeg su Pupovac i Milošević prolazili nakon završetka današnje saborske sednice.

U jednom trenutku Pupovac je osetio udarac u desnu stranu tela, od vrata do zapešća desne ruke, a kada se okrenuo video je da je pogođen s ostacima hrane. Prema jačini i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega s jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti bistroa.

“Ovo nije prvi ni verbalni niti fizički nasrtaj na predsednika SDSS-a i SNV-a, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih saradnika. S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi ne sadrži samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih. Po tome kako je izveden, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje Milorada Pupovca i njegovog kolege Borisa Miloševića, predsednika Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru’, navodi se u saopštenju SNV-a.

Iz SNV-a poručuju da s obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme a posebno proteklih nedelja protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog iznenaditi.

“Ta je kampanja takva da potiče ljude ne samo na mržnju, već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja”, zaključuje se u saopštenju.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 10
Današnje posete: 496
Ukupan broj poseta: 1168426

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr