U Vukovaru je otvoren 11. vukovarski etno sajam, sajam tradicionalnih i umetničkih obrta, rukotvorina, antikviteta i proizvođača hrane i pića.

Reč je o trodnevnoj manifestaciji koju organizuju Turistička zajednica Grada Vukovara i Grad Vukovar, a koja se održava na Trgu Republike Hrvatske u centru grada.

– Ovogodišnji sajam obiluje raznolikošću i bogatstvom ponude, a imamo i nekoliko novina, kao što je održavanje prvog Oktobarfesta u Vukovaru u organizaciji Lions kluba Vukovar i Udruženja Nemaca i Austrijanaca Grada Vukovara. U okviru sajma održaće se i razne radionice – rekla je prilikom njegovog otvaranja direktorka TZ Grada Vukovara Marina Sekulić.

Sajam ove godine okuplja 46 izlagača iz naše i susednih županija koji izlažu ekološke proizvode, tradicionalna jela i pića, među kojima su suhomesnati, mlečni i pčelinji proizvodi, pekmez, ajvar i sokovi od grožđa, aronije, kupine te lekovito bilje, a mogu se naći i proizvodi tradicionalnih obrta i zanata kao što su odevni predmeti, rukotvorine poput zlatoveza, ukrasa i slično.

Sajam će biti otvoren do nedelje, 30. septembra.

S.Velebit