U Borovu je u petak održana 23.Međunarodna fišijada u organizaciji Fudbalskog kluba “Sloga”. Pobednik takmičenja za “Zlatni kotlić Borova 2018.” je ekipa Menjačnice plus iz Vukovara , drugo mesto pripalo je ekipi iz Jagodnjaka, a treće mesto zauzeli su Autolimari i automehaničari iz Borova. Organizatori su za najuspešnije pored pehara i diploma obezbedili i nagrade: tamburu za kuvanje za treće, ručni sat za drugo i kotlić s nogarima za prvo mesto.

I za ovogodišnje takmičenje u kuvanju fiš paprikaša vladao je veliki interes, kaže Nikola Ostojić, predsednik borovske Sloge dodajući da  se prijavilo 40 takmičara. Kvalitet skuvanih fiševa ocenjivao je tročlani žiri u sastavu: Lazar Radigović, Branislav Vukotić i Milan Čupić. Na fišijadi su učestvovali takmičari iz gotovo svih sela u okolini. Bršadincima koji će 28. septembra u svom mestu organizovati fišijadu, ovo je bila generalna proba, kaže Marko Purić koji je pozvao sve zainteresovane da im se pridruže.

Predsednik Fudbalskog kluba Sloga Nikola Ostojić zadovoljan je ovogodišnjom fišijadom koja je okupila više od 450 posetilaca. Zahvalio je takmičarima i posetiocima na odazivu, a posebno Generalnom pokrovitelju Opštini Borovo i brojnim sponzorima koji su pomogli ovu manifestaciju. Organizatori na podršku Opštine Borovo i dalje mogu računati jer je reč o manifestaciji koja na najbolji način promoviše Borovo, poručio je načelnik Zoran Baćanović.