Na mesnom groblju u Borovu, pre podne je održan parastos žrtvama rata od 1991. do 1996. godine. Ispred spomenika žrtvama parastos su služili borovski sveštenici protojerej-stavrofor Čedo Lukić, prvi paroh borovski, protojerej Milenko Grebić, penzionisani paroh, i jerej Dragan Serdar, drugi borovski paroh. Dan sećanja na meštane Borova stradale u poslednjem ratu organizovalo je Veće srpske nacionalne manjine opštine Borovo.

“Želimo odati počast svim žrtvama u Borovu koje imaju svoje mesto na ovom spomeniku, ali i onima čija se imena ovde ne nalaze. Porukama sećanja želimo podsetiti na stradanja kao i na spori proces ekshumacija i identifikacija civilnih žrtava rata. Želimo da ovaj spomenik žrtvama rata bude poslednji koji obeležava stradanje Srba u Hrvatskoj. Neka im je večna slava!”, rekao je, između ostalog, predsednik Veća Dušan Latas.

 

U ratu 90-godina poginulo je 74-ero meštana Borova kojih su se u molitvi i zapaljene sveće prisetili članovi njihovih porodica, prijatelji, komšije i predstavnici institucija u mestu.

Vence na spomen-obeležje žrtvama rata koje je podignuto 2011. godine, položile su delegacije Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo i porodica poginulih, Opštine Borovo, Zajedničkog veća opština, Samostalne demokratske srpske stranke, Veća srpske nacionalne manjine grada Vukovara, Udruženja porodica nestalih “Protiv zaborava” iz Vukovara, Udruženja antifašističkih boraca i antifašista opštine Borovo, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo i Udruženja “Plavi Dunav”.