Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Zajedničko veće opština: Donacija lektire iz Zavoda za udžbenike u Beogradu

Zavod za udžbenike iz Beograda donirao je Zajedničkom veću opština (ZVO) 530 knjiga, uglavnom lektirnih naslova za decu osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su namenjene školama u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, kaže predsednik ZVO-a Srđan Jeremić.

“Moram reći da je ovo jedna vredna donacija budući da se radi o potpuno novim knjigama, a posebno želim naglasiti i zahvaliti se na susretljivosti ljudi iz Zavoda za udžbenike koji su nam rekli da slobodno pogledamo šta sve imaju u svom asortimanu i da će nam donirati sve što budemo zatražili”, kaže Jeremić i dodaje kako vrednu donaciju očekuje i iz Matice srpske u Novom Sadu.

“Prilikom nedavne posete zamolili smo da nam doniraju 26 knjiga “Pravopis srpskog jezika”. Imamo u planu da u narednih desetak dana sve naše učenike koji su na županijskim i državnim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta okupimo u Zajedničkom veću opština, da ih nagradimo po jednim primerkom “Pravopisa srpskog jezika” u izdanju Matice srpske i tako ukažemo na značaj njihovih rezultata”. kaže Jeremić i dodaje kako ohrabruje činjenica da su brojne institucije iz matice Srbije iskazale želju da pomognu našoj zajednici u vidu sličnih donacija.

“Sada radimo na tome da dobijemo iz matične države 21 geografsku kartu Srbije jer želimo da svakoj našoj školi u kojoj se nastava odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu poklonimo po jednu kartu Srbije koje će koristiti na časovima geografije”, najavio je predsednik ZVO-a Srđan Jeremić.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 47
Ukupan broj poseta: 967004

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr