U Poslovno inovacijskom centru BIC koji čine dve zgrade u Vukovarskoj privrednoj zoni, smešteno je preko 30 firmi koje zapošljavaju oko 150 radnika, rekla je prilikom obilaska jedne od njih pročelnica Upravnog odeljenja za privredu, poljoprivredu i međunarodnu saradnju Grada Vukovara Marijana Grubišić.

“Poslovni prostori se kontinuirano popunjavaju, i ukoliko se dogodi da se neki poslovni prostor isprazni ubrzo se neka nova firma useli u njega. Trenutno je prazna samo jedna hala, koja je sobodna od pre mesec dana, i dve male kancelarije. Većina firmi koje posluju ovde, planiraju da tu i ostanu duže vreme”, rekla je pročelnica Grubišić.

Jedna od firmi koja je smeštena u Poslovno inovacijskom centru BIC je italijanska firma 2Boots koja se bavi proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina, a sarađuje sa poznatim klijentima širom sveta. Zbog povećanja obima posla i klijenata koji su zainteresovani za proizvode, u planu im je da zaposle još radnika, kaže direktorica ove firme Martina Hruškova.

“U Vukovaru poslujemo već duže vremena i trenutno imamo zaposleno 15 osoba,a planiramo da zaposlimo još 10 do 15 osoba kako bismo što veći deo posla napravili ovde u Hrvatskoj”, kaže Hruškova.

U Gradu Vukovaru zabeležen je porast broja zaposlenih, kaže zamenica gradonačelnika Ivana Mujkih pozivajući se na podatke Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje.

Svaka firma je izuzetno važna za grad Vukovar jer svaka novootvorena firma znači radna mesta. Prema podacima Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje broj zaposlenih osoba na području Vukovara kontinuirano raste, a Grad Vukovar otvoren je prema svim zainteresovanim investitorima,” rekla je zamenica Mujkić ističući kako i firma 2Boots prima potporu kroz subvencionisanu cenu zakupa prostora.