Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Grupacija Pervanovo preuzela fabriku furnira u Otoku

Nastavlja se proces okrupnjavanja i tržišnog jačanja hrvatske drvne industrije kroz preuzimanja, nova ulaganja i poslovna povezivanja. Najnovija sektorska akvizicija se odnosi na preuzimanje fabrike Furnir Otok d.o.o. u Vukovarsko-sremskoj županiji od strane Grupacije Pervanovo u vlasništvu švedskog preduzetnika Darka Pervana, navode iz Hrvatskog drvnog klastera.

Dosadašnja ulaganja ove grupacije u Ogulinu i Bjelovaru odnose se na proizvodnju parketa. Novi pogon u Otoku, s postojećim godišnjim kapacitetom od 7,5 miliona kvadratnih metara furnira je komplementaran s njihovim dosadašnjim ulaganjima u švedskim i hrvatskim fabrikama, koja se uglavnom odnose na visok stepen primene R&D tehnologija i visoko učešće inovacija u proizvodnji drvenih podova.

Postojeće fabrike u Ogulinu i Bjelovaru su kroz kratko vreme takođe ojačale svoje tehnološke kapacitete sa 400 hiljada na 2 miliona kvadratnih metara parketa, a firme u vlasništvu Darka Pervana imaju cilj preuzeti vodeću poziciju u proizvodnji furnira i parketa na bazi slavonskog hrasta, navodi se u saopštenju.

Grupacija Pervanovo, odnosno njihova firma Bjelin, članica je Hrvatskog drvnog klastera koji pozdravlja nastavak konsolidacije drvoprerađivačkog sektora i jačanje međunarodne konkurentnosti ove grane koja u hrvatskom izvozu učestvuje s preko 10%.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 43
Ukupan broj poseta: 1022795

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr