Prvog dana školske 2018./2019. u školske klupe u Borovu sešće 268 borovskih osnovaca, a po prvi put i 31 đak-prvak. Osnovna škola Borovo upisala je ove godine šest učenika više nego lani, saznajemo od direktora ove obrazovne ustanove Tihomira Jakovljevića.

– U odnosu na kraj prošle školske godine, kada smo imali 262 učenika, trenutno imamo šest učenika više. Iz škole je izašlo 28 osmaka, a u ovoj školskoj godini upisali smo 31. đaka-prvaka. Dvoje učenika je otišlo u inostranstvo, a sedmero se doselilo u Borovo – pojasnio je Jakovljević.

U 14 časova u Osnovnoj školi Borovo biće upriličena svečana priredba, na kojoj će đacima-prvacima biti uručeni besplatni udžbenici. Podsetimo, besplatne udžbenike dobiće svi prvaci u nastavi na srpskom jeziku i pismu po modelu A na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije. Sredstva za nabavku udžbenika obezbedilo je Zajedničko veće opština u saradnji s Pokrajinskom vladom Vojvodine, što je roditeljima prvačića ušteda u kućnom budžetu od oko 700 kuna, ističe Jakovljević.

Svim učenicima Osnovne škole Borovo poželeo je srećnu i uspešnu novu školsku godinu, a roditeljima đaka-prvaka poručio da ne brinu.

– Nema razloga za brigu jer će njihova deca biti u sigurnim rukama. Saradnja između škole i roditelja je uvek bila na visokom nivou, sve za dobrobit naše dece i siguran sam da će tako biti i ubuduće – poručio je Jakovljević.

D.Zečević