S ciljem upoznavanja svih zainteresovanih sa mogućnostima povlačenja bespovratnih sredstava za finansiranje projekata na područjima naseljenim nacionalnim manjinama, Zajedničko veće opština iz Vukovara organizuje tribine u mestima na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije. Na njima će svi zainteresovani dobiti potrebne informacije o uslovima za dobijanje tih sredstava.

Tribine će biti održane prema sledećem rasporedu:

U četvrtak, 30. avgusta u plavoj sali Kulturnog centra u Borovu sa početkom u 18 časova i u Domu kulture u Trpinji sa početkom u 20 časova.

U petak 31. avgusta u prostorijama Veća srpske nacionalne manjine u Sremskim Lazama sa početkom u 18 časova i u Negoslavcima u zgradi opštine sa početkom u 19 časova.

U ponedeljak 3. septembra tribina će biti održana u Domu kulture u Bršadinu u 18, i u Domu kulture u Boboti u 20 časova.

U utorak 4. septembra tribina će se održati u Šodolovcima u zgradi opštine sa početkom u 18 časova, a u domu kulture u Silašu u 20 časova.

U Markušici će tribina biti održana u sredu 5. septembra u zgradi Export-importa sa početkom u 18 časova, a u Domu kulture u Ostrovu istog dana, sa početkom u 20 časova.

Zaposleni u Zajedničkom veću opština će pružiti svu potrebnu pomoć opštinama, malim privrednicima, obrtnicima i OPG-ima u smislu pisanja projekata i ispunjavanja neophodnih formulara sa ciljem dobijanja potrebnih sredstava, poručuju iz Zajedničkog veća opština u Vukovaru.