Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Ako nismo lenji, sve nam se zeleni

U organizaciji Udruženja “Zajedno za zajednicu” u petak je u Dalju održana radna akcija, u okviru koje je organizovano čišćenje plaže “Jama” i farbanje rukohvata i uređenja prilaza Dunavu, kod rodne kuće naučnika Milutina Milankovića.

Akcija je održana u sklopu projekta “Ako nismo lenji, sve nam se zeleni”. Na radnoj akciji učestvovalo je 30 osoba, meštana i volontera, koji su su zajedničkim snagama pokupili smeće, pokosili travu, uredili samu obalu Dunava, uredili stepenice za prilaz Dunavu i ofarbali rukohvate. Nakon akcije usledilo je druženje i zajednički ručak. Kako navode organizatori, cilj akcije bio je pobuditi svest lokalnog stanovništva o važnosti čišćenja i očuvanja životne sredine, kao i važnosti volontiranja za dobrobit zajednice.

Finansijska sredstva za ovaj projekat obezbeđena su od strane Osječko-baranjs ke župa nije, a donatori su Opština Erdut, Preduzetničko-razvojni centar opštine Erdut – Lokalna razvojna agencija sa sedištem u Dalju i komunalno preduzeće “Čvorkovac” iz Dalja.

Kupalište “Jama” uređeno je 2015.godine. Na popularnoj daljskoj plaži postavljeni su drveni stolovi i klupe, suncobrani i koševi za otpatke, a uređeno je i igralište za odbojku na pesku.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 127
Ukupan broj poseta: 1139922

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr