Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Vukovar: Otvoren pogon Vukovarskog piva

U Vukovarskoj privrednoj zoni otvoren je proizvodni pogon Vukovarsko mikropivare, koja je odnedavno u vlasništvu firme kćeri Zagrebačke pivare – K pivari. Ovom investicijom, vrednom 11 miliona kuna, firma je upotpunila svoj portfelj specijalnih piva, rekla je prilikom svečanog otvaranja ovog pogona Tina Puhalo Grladinović, direktorica firme K pivari.

– Investicija uključuje originalni recept, logo i proizvodni pogon koji danas otvaramo. Pivo su smislili Vukovarci, a mi smo ispoštovali recepturu. Prema prvim reakcijama mislim da smo odradili jako dobar posao. Budući da se radi o specijalnom svetlom, nepasterizovanom i filtriranom pivu mislim da će se odlično uklopiti u portfelj naših ostalih piva – rekla je Puhalo Grladinović.

Ulaganjem u Vukovar i vrednom investicijom zadovoljan je i predsednik uprave Zagrebačke pivare Marko Njavro.

– Pre godinu i po dana primetili smo da segment mikropivarstva u Hrvatskoj raste i da treba da reagujemo i napravimo jedan portfelj craft piva kako bismo bili konkurentni u tom delu. Danas, godinu i po dana kasnije pored mikropivare u Zagrebu i našeg trenda Grif otvaramo i mikropivaru u Vukovaru – rekao je Njavro.

U ovom pogonu biće zaposleno 5 ljudi, a godišnji kapacitet mikropivare je 5.000 hektolitara uz mogućnot daljeg širenja ukoliko bude postojala adekvatna potražnja, dodao je Njavro.

Kako je potražnja za craft pivom sve veća očekuje se kako će Vukovarsko pivo biti dostupno kupcima širom Hrvatske.

– U Hrvatskoj je craft segment još uvek relativno mali, predstavlja 1,5% do 2% ukupnog hrvatskog tržišta piva, ali trend rasta postoji. U zapadnim zemljama, na primer Češkoj ili SAD-u , udeo craft-a iznosi 15% do 20%, te možemo očekivati da će taj trend sa zapada doći i do nas – smatra Njavro.

Koliko je ta investicija važna za poticanje daljih ulaganja u lokalnu zajednicu istakao je na svečanosti i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

– Veoma smo ponosni što će se ime grada Vukovara prenositi u svim delovima Hrvatske kroz naše lokalno pivo. Firme K pivari i Zagrebačka pivara prepoznale su mogućnosti koje nudi naš domaći brend i srećni smo jer smo uspeli da podržimo interese takvih ozbiljnih investitora. Uvek nas raduju prilike za dalji razvoj, otvaranje novih radnih mesta i brži privredni razvoj za naše građane u Vukovaru, pa su naša vrata uvek otvorena za razgovore i proširivanje privrednih potencijala u lokalnoj zajednicI –  rekao je vukovarski gradonačelnik.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 12
Današnje posete: 1265
Ukupan broj poseta: 1163774

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr