Osječko udruženje za rad s mladima “Breza” u partnerstvu s Gradom Osijekom,  nakon prošlogodišnje pauze, ponovno pokreće tradicionalni međunarodni porodični Festival „Zemlja bez granica“ . Pod nazivom “Osijek24sata” Festival će se održati 31. avgusta i 1. septembra na brojnim gradskim lokacijama.

Festival se održava od 2004. godine i okuplja veliki broj posetilaca i umetnika/izvođača iz cele Hrvatske i inostranstva.

Cilj festivala je povezati sve generacije i porodice na jednom mestu, radi učenja novih veština i prezentacije kreativnosti na najneobičniji i najčudesniji način, gde igra i umetnost postaju jedno, a kreacije menjaju život.

Prema rečima Suzane Vargović,voditeljke Festivala, temom “Osijek24sata” na kreativni i stvaralački način, u konceptu 24-časovnih događaja, predstavit će se pozitivni resursi: otvorenost, snaga, inovativnost, jedinstvenost, energija i kultura gradskog ritma i života.

Od planiranih sadržaja izdvaja pop up intervencije, inovativne izložbe, radionice i igraonice, koncerte, performanse, interaktivne umetničke, kulturne i edukativne te sportsko-rekreativne sadržaje u koje će se moći aktivno uključiti sve generacije sugrađana od predškolaca do osoba treće životne dobi.

Na Internet stranici Festivala (www.zemljabezgranica.com) otvorene su prijave za radionice i igraonice i istaknut program manifestacije.