U Borovu je juče održan 19.Šahovski turnir u organizaciji borovskog Šahovskog kluba “Sloga” koji je okupio šahiste iz Borova, Vukovara, Trpinje, Županje, Novih Jankovaca, Bijelog Brda, Pačetina i Markušice.

Pobednik turnira je Milutin Milošević, majstorski kandidat iz Borova naselja, član Šahovskog kluba Trpinja.

Drugo mesto na turniru pripalo je fide majstoru Mariju Zovko koji igra za Šahovski klub “Vukovar 91”.

Milenko Cekić, majstorski kandidat, član Šahovskog kluba “Sloga” iz Borova osvojio je treće mesto.

Turnir je sudio Anto Majić , međunarodni fide sudija iz Novih Jankovaca. Na turniru je učestvovalo 23 takmičara. Iako je očekivao da će ih se odazvati više, predsednik kluba Lazo Bosić je ipak zadovoljan jer je turnir pokazao kvalitet.

Fond novčanih nagrada je iznosio 2600 kuna, a ukupno je podeljeno 14 nagrada. Osim trojice prvoplasiraniha nagrađeni su i takmičari koji su se plasirali od četvrtog do devetog mesta: majstorski kandidat Andrija Babić iz Županje, fide majstor Dragan Pavlović iz Trpinje, Drago Tadić iz Novih Jankovaca, Slobodan Ristanić iz Bijelog Brda, Bojan Mandić iz Bijelog Brda i fide majstor Milutin Lukić iz Vukovara.

Takođe su nagrađena i trojica najbolje plasiranih domaćih igrača: Slobodan Grozdanić, Milan Šćepančević i Lazar Bosić, najbolje plasirani kadet Petar Ristanić iz Bijelog Brda i najmlađi igrač 8-godišnji Matan Jan Paun iz Vukovara.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Opštine Borovo i uz podršku Zajedničkog veća opština Hrvatskog šahovskog saveza.