U “Pinki parku” na obali Dunava u Borovu juče je odigran Letnji turnir u odbojci na pesku. Turnir je počeo tačno u podne, a uprkos vrućini odazvao mu se veliki broj mladih iz Borova i okoline, kaže Aleksandar Pejaković iz organizacionog odbora turnira.

“Prijavljeno je 16 ekipa, 30-40 takmičara iz Borova, Trpinje, Bijelog Brda, Dalja, Sotina. Svi smo entuzijasti koji vole odbojku. Pripremili smo i nagrade, za prvo mesto 800 kuna i pehar, drugo mesto 400 kuna i pehar i za treće mesto 200 kuna i pehar. Imamo i nagradu za najbolju takmičarku, a to su naušnice našeg sponzora Zlatare Rim”, rekao nam je Pejaković.

Organizator turnira je Kafe bar Sport čiji je vlasnik Ilija Gačić.

“Igrali smo odbojku svaki dan posle posla ili škole i došli smo na ideju da organizujemo turnir, da se takmičimo i odmerimo snage, a ujedno da se i družimo. Okupili smo ljude oko sebe koji su nam pomogli i finansijski i na druge načine”, kaže Gačić i dodaje da bi sadržaja za mlade trebalo biti više jer mladi to žele i rado se odazivaju. Na turniru je učestvovao i Nikola Tomašević iz Bijelog Brda koji je inače do skora trenirao odbojku.

“Ovo nam je treće učešće na turniru u Borovu. Odazivamo se i na druge turnire, išli smo u Poreč , Rovinj, Split, čak i u Beč. Ranije sam trenirao odbojku, ali sam prestao jer ne stižem zbog obaveza u školi. Sviđa mi se ovaj turnir, lepo druženje mladih, muzika, zabava…Trebalo bi organizovati više ovakvih turnira tokom leta”, kaže Nikola.

Prvo mesto osvojila je ekipa “Vladimir Batez, druga je ekipa “Žokice”, a na treće mesto plasirala se ekipa “Papučari”. Za najbolju takmičaru turnira proglašena je Maja Pejaković.

Na obali Dunava zatekli smo i načelnika opštine Borovo Zorana Baćanovića koji je pozdravio okupljanje mladih u Borovu.

“Drago mi je da se ovakvi događaji u Pinki parku pored Dunava, dešavaju, jer priroda i ambijent to dozvoljavaju. Lepo je videti da se mladi okupljaju i da na ovakav način provedu jedno popodne ili dan jedan dan, da se druže uz sport i rekeraciju, muziku, piće i jelo. Hvala Bogu da još ima mladih u našem mestu, a vidim i mlade ljude koji su ranije poslom otišli u neke strane zemlje. Tome je doprinelo ovo predkirbajsko vreme i raspoloženje i drago mi je da su ovde”, kaže Baćanović.