U sklopu fudbalskog stadiona u ulici 204. Vukovarske brigade 56 u Vukovaru biće rekonstruisana atletska staza i prostor za druge atletske discipline. Rekonstrukcijom će se dobiti šest novih staza i dve dodate staze na severnom delu, dva terena s peskom za skok u dalj, tereni za skok u vis, bacanje koplja, kugle i diska te vodena prepreka. Vukovar će tako dobiti atletski stadion koji će zadovoljiti i svetske standarde.

“Ovaj objekat je jako važan te smo se i odlučili na njega jer smo procenili da u gradu nedostaje sportski sadržaj upravo ovoga tipa, a koji će građanima biti otvoren 24 sata dnevno 365 dana godišnje. Šetača i trkača u gradu ima zaista značajan broj, a dovršetkom ovoga projekta imaće mesto na kojem će moći sigurno i ugodno upražnjavati svoje treninge i rekreaciju na ravnoj i fleksibilnoj površini, s gradskom rasvetom i to u svim vremenskim uslovima. Ako se na novoj atletskoj stazi pokaže nova vukovarska atletska zvezda time će naše zadovoljstvo biti veće ,” rekao je gradonačelnik Penava.

Ugovor o izvođenju radova, vredan 3 miliona i 120 hiljada kuna, Penava je danas u Gradskoj većnici potpisao sa direktorom firme Osijek Koteks Marko Tadićem. Partner na projektu je Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara koji je obezbedio potrebna finansijska sredstva. Predsednica Ljiljana Blažević izrazila je zadovoljstvo što Fond učestvuje u projektima za mlade.

“Lično sam borac za mlade i pozitivnu, otvorenu, savremenu i evropsku viziju grada Vukovara”, rekla je Blažević.

Rok za završetak radova je dva meseca, a nakon ovog projekta u planu je i uređenje preostalog dela ovog fudbalsko-atletskog kompleksa, uređenje klupskih svlačionica i prostrija, izgradnja tribina, ograde oko čitavog kompleksa, parkirališta, pešačkih staza i okoline za šta je u Intervencijskom planu grada Vukovara obezbeđeno 4 miliona kuna.