Stanari ulice Veća Evrope u Vukovaru, za tri meseca će dobiti pešačku stazu u dužini od jednog kilometra i 250 metara. Vrednost projekta je 770 hiljada kuna, od kojih 540 hiljada kuna sufinansira Ministarstvo unutrašnjih poslova na osnovu Sporazuma o sufinansiranju radova na sanaciji opasnog mesta. Ugovor o izvođenju ovih radova potpisali su danas u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava i direktor firme Planum Građenje Đuro Bamburač.

Pešačka staza biće izgrađena na desnoj strani ulice od kućnog broja 208 b do broja 274, širine metar i po, obrubljena betonskim rubnicima i prekrivena asfaltom. To će u značajnoj meri doprineti sigurnosti pešaka koji su se dosad kretali kolnikom, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Reč je o već trećem u nizu projekata koji je finansiran uz pomoć MUP-a , dodao je Penava, podsetivši na tzv. “S” krivinu na vukovarskoj obilaznici, te raskršće Sajmišta i Duge ulice.

Potpisivanju ugovora ispred MUP-a prisustvovao je i Dražen Pešić, službenik Odeljenja za sigurnost cestovnog saobraćaja u Policijskoj upravi Vukovarsko-sremskoj.