Mladi košarkaši i košarkašice Košarkaškog kluba “Borovo” i Školskog sportskog društva “Sloga” pri Osnovnoj školi Borovo, njih dvadeset dvoje, vratili su se s Međunarodnog košarkaškog kampa “Kasta”.

Kamp koji je održan na planini Rudnik pored Gornjeg Milanovca imao je edukativni karakter.

U sklopu kampa bila su organizovana takmičenja u šest disciplina: “Jedan na jedan”, “Tri na tri” i “Pet na pet”, “Šut”, “Slobodna bacanja i “Poligon”.

Naši predstavnici bili su više nego uspešni, osvojivši ukupno 25 medalja, 16 zlatnih i 9 srebrnih i to u konkurenciji 218 učesnika iz Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije i Hrvatske.

Prema rečima košarkaškog trenera Milorada Manojlovića, naši najuspešniji učesnici bili su Leon Spasić koji je osvojio ukupno tri zlatne i jednu srebrnu medalju, Veljko Bjelanović s tri zlatne medalje i Emilija Arbutina s dve zlatne i jednom srebrnom medaljom. Nebojša Smiljanić i Saška Ostojić osvojili su po dve zlatne, Anja Đurđević jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, a Milica Marković i Milan Stevanović po dve srebrne medalje. Ivan Cvijanović, Marko Vranešević i Ana Rašić po jednu zlatnu, a Stefan Mijonić i Boško Lukić po jednu srebrnu medalju.

Pohvalu za zalaganje zaslužuju i Nemanja Jović, Ognjen Trbić, Saša Dobrijević, Ognjen Ivančević, Boris Vojnović, Aleksandar Tintor, Aleksa Vranešević, Đorđe Predić i Aleksandar Rašić.

Iz Košarkaškog kluba “Borovo” i Školskog sportskog društva “Sloga” Osnovne škole Borovo zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji odlaska na ovaj kamp, koji naši košarkaši posećuju već 17.godinu, kao  i donacijama. To su Opština Borovo, Osnovna škola Borovo, Zajedničko veće opština, Pekarski obrt “Agita”, Uslužni obrt “Sjaj”, Pogrebni obrt “Sjena”, Mesnice “Bođirković”, firma “Laba”, PVC stolarija “Obradović”, Zubarska ordinacija dr Petka Tomića i trener Milorad Manojlović u saradnji s Košarkaškim klubom “Borovo”.