Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Negoslavci: U porodici Glušica rođene trojke!

Bračni par iz Negoslavaca, Nataša i Milan Glušica u jednom danu su postali roditelji troje dece. U osječkom Kliničko-bolničkom centru , 3.jula, 28-godišnja Nataša na svet je donela trojke začete prirodnim putem, teške od 1800 do 2100 grama.  Tri kćerke: Biljana, Bojana i Snežana,  prva su deca ponosnim roditeljima koji su srećni jer su trudnoća i porod dobro prošli.

“Divno se osećamo! Bili smo uzbuđeni i presrećni kad smo saznali da su trojke. To je trostruka sreća i predivan osećaj”, kaže Nataša.

“Bio sam iznenađen jer nismo očekivali da će biti trojke, ali sam presrećan. Plašili smo se malo kako će proći trudnoća i porod, ali sve je dobro završilo. Predivan je osećaj!”, dodaje 38-godišnji Milan.

Osim za porodicu Glušica i njihovu rodbinu i prijatelje, veliki je to i radostan događaj  za čitavu opštinu Negoslavci. Zato je načelnik opštine Dušan Jeckov sa svojim saradnicima, 12.jula, na Petrovdan, posetio porodilju i bebe u osječkoj bolnici.

“Drago nam je da smo ove godine svedoci jedne ovako lepe priče. Zato smo iskoristili priliku da dođemo u bolnicu u Osijek , da čestitamo porodici Glušica i da se zahvalimo KBC-u Osijek i odeljenjima ginekologije i pedijatrije što su pomogli da se naša Nataša porodi i donese na svet tri predivne bebe. Ovo je nesvakidašnji događaj jer u poslednjih 60 godina u Negoslavcima nije bilo trojki. Pozvali smo i medije jer smo hteli da pošaljemo jednu lepu porukui iz Negoslavaca, iz Osijeka i Slavonije. Svi smo svedoci ovih dana teških tema i odlazaka ljudi i smatrali smo da ovaj događaj zaslužuje pažnju javnosti. Koristim priliku da zahvalim porodici Glušica što nam je omogućila da uživamo u ovoj lepšoj strani života”, kaže načelnik Dušan Jeckov koji je porodici Glušica uručio i poklon.

“Pored redovnih sredstava koja iz opštinskog budžeta izdvajamo za svako novorođeno dete, a to je 2000 kuna po detetu, odlučili smo ovaj put da uručimo i poklon bon za godišnju zalihu pelena za tri bebe. Izuzetno smo srećni i ponosni što smo svedoci ovog događaja i došli smo da podelimo tu radost sa roditeljima”, dodaje Jeckov.

Doktorica Mirta Kadivnik iz osječkog KBC-a kaže da su trudnoće trojkama veoma retke, a kad se dogode komplicirane su i zahtevaju dodatan napor i angažman. Natašina trudnoća je, na sreću prošla bez problema, a porod je obavljen carskim rezom.

“Pre devet meseci imali smo jedne trojke iz Vinkovaca, a pre njih trojki nije bilo par godina. To se vrlo retko događa, pogotovo spontane trojke, koje nisu začete veštačkom oplodnjom. Nije uobičajeno, ali je velika radost”, kaže doktorica.

Prema podacima iz Hrvatskog zdravstveno-statističkog ljetopisa , u Hrvatskoj se prošle godine rodilo 36.730 beba. Od ukupno 36.101 poroda, u 611 su se rodili blizanci, a u samo devet poroda na svet su stigle trojke. U osječkom KBC-u prošle godine je rođeno 2009-ero dece.

“Trenutno na odeljenju imamo 40-tak beba. Dnevno se rodi 5 do 10 beba, a nekada je bilo 2500 do 3000 poroda godišnje. Sada je, nažalost, zbog aktuelnog iseljavanja, oko 25 posto manje poroda”, kaže doktorica Kadivnik.

 

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 7
Današnje posete: 143
Ukupan broj poseta: 1139938

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr